AUSA15 1

Με μεγάλη επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων με τον κλάδο της άμυνας, πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην έκθεση AUSA 2015.

Η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων έγινε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα, τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Washington κ. Χρήστο Παναγόπουλο, τον Πρόεδρο της AUSA στρατηγό Gordon Sullivan και τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμο Αναστασόπουλο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων δήλωσε: “Ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θέλουμε να ενθαρρύνουμε ενεργά τις προσπάθειες εξωστρέφειας της αμυντικής μας βιομηχανίας προωθώντας τις μεγάλες δυνατότητες της, αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή και χρησιμοποιώντας τις καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες των ανθρώπων της. Είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τη διεθνή κοινότητα ότι η ελληνική αμυντική βιομηχανία είναι εδώ, βιώσιμη, αξιόπιστη και ανταγωνιστική υποστηρίζοντας τις προσπάθειες της χώρας που έχουν στόχο την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη».

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Μετά την επιτυχία της διοργάνωσης του Ελληνικού Περιπτέρου στην AUSA 2014, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με την πολύτιμη υποστήριξη, την Αιγίδα και την ενεργή συμμετοχή στην Έκθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπως και με την υποστήριξη του Enterprise Greece, διοργάνωσε και φέτος, κατά γενική ομολογία με εξαιρετική επιτυχία, το Ελληνικό περίπτερο στη μεγαλύτερη έκθεση αμυντικού εξοπλισμού ξηράς στις ΗΠΑ, AUSA 2015.  Η Ελληνική συμμετοχή,  με υπερδιπλάσιο περίπτερο και αριθμό εκθετών, έχοντας ως βάση για την καμπάνια ενημέρωσης τον προνομιακό χώρο του Ελληνικού Περιπτέρου, διεκδίκησε ενεργό ρόλο στις διεθνείς αγορές και μέσω των προσπαθειών όλων των εμπλεκομένων φορέων, οι εταιρείες εκθέτες και τα στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενημέρωσαν τους επισκέπτες, τις ξένες στρατιωτικές αποστολές, τους εκπροσώπους των ξένων ΜΜΕ και τους εκπροσώπους μεγάλων οίκων του αμυντικού κλάδου των ΗΠΑ για τις δυνατότητες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας».

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχος (εα) κ. Κ. Κυριακίδης τόνισε ότι «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω της Γεν.  Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) συμμετείχε και εφέτος στην  AUSA 2015 με την παρουσία εθνικού περιπτέρου στο οποίο συμμετείχαν οκτώ αμυντικές βιομηχανίες της χώρας μας. Η συμμετοχή αυτή αποτελεί συνέχεια πολλαπλών ενεργειών, των τελευταίων μηνών, στα πλαίσια της εξωστρέφειας της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σε πείσμα των καιρών και σε απάντηση των όσων ισχυρίζονται ότι η χώρα μας «δεν παράγει τίποτα». Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η τρίτη κατά σειρά για το 2015 που η Ελλάδα συμμετείχε με εθνικό περίπτερο και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η αμυντική μας βιομηχανία παράγει και αυτόνομα συστήματα αλλά και συμμετέχει σε συμπαραγωγή προϊόντων, κολοσσών εταιρειών, στον χώρο της Άμυνας και παράλληλα με τις υποδομές που διαθέτει αποτελεί πηγή οικονομικών εισροών προς την χώρα μας».

AUSA15 2

Aπό αριστερά: Τάσος Ροζολής, Πρόεδρος ΣΕΚΠΥ, Αντιναύαρχος (εα) Κ. Κυριακίδης, Αν. Γεν. Δ/ντής ΓΔΑΕΕ, GEN. Gordon Sullivan, Πρόεδρος AUSA, Δ. Βίτσας, ΑΝΥΕΘΑ, Χρήστος Παναγόπουλος, Πρέσβης της Ελλάδος στη Washington, Σ. Αναστασόπουλος, Πρόεδρος, Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Τρουλλινός, Πρόεδρος Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής και Άμυνας.

AUSA15 3  AUSA15 14 AUSA15 15

1. Εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημήτρης Βίτσας απονέμει τιμητική πλακέτα με τον Θυρεό του Υπουργείου στον Πρόεδρο της AUSA, Gen. Gordon Sullivan.

2. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, ο Αν. Γενικός Δ/ντης ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχος (εα) κ. Κυριάκος Κυριακίδης, ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Washington κ. Χρήστος Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece κ. Β. Δότσης συνομιλούν στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

3. Ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσας ενημερώνεται από τον Σγο (Τ) Νικόλαο Κόμη για τον Κατάλογο που περιλαμβάνει τα στοιχεία όλων των Eλληνικών Aμυντικών Bιομηχανιών & Eταιριών Aμυντικού Eξοπλισμού  (HELDIC) o οποίoς έχει ολοκληρωθεί από τη ΓΔΑΕΕ.

AUSA15 4 AUSA15 New 2 AUSA15 New

1. O ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσας συνομιλεί με εκπροσώπους της αποστολής της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, η οποίοι επισκέφθηκαν το Ελληνικό Περίπτερο.

2. O ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσας εκφωνεί σύντομο λόγο στο πλαίσιο των εγκαινίων του Ελληνικού Περιπτέρου.

3. Ο Πρόεδρος της AUSA Gen. Gordon Sullivan συνομιλεί με τον κ. Γεώργιο Τρουλλινό, Πρόεδρο ΕΕΛΕΑΑ, παρουσία των εκπροσώπων της Ελληνικής αποστολής.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

1. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στα περίπτερα των εκθετών του Ελληνικού Περιπτέρου, ο ΑΝΥΕΘΑ, ο Πρόεδρος της AUSA, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ο Αν. Γεν. Δ/ντης ΓΔΑΕΕ συνομιλούν με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας κ.κ. Ν. Βασιλόπουλο και Χ. Τσιάλτα.

2.  Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων κ.κ. Μ. Χουρδάκης και  Δ. Κατερτζής , παρουσιάζουν τα προϊόντα της ΕΛΒΟ στον ΑΝΥΕΘΑ, στον πρόεδρο της AUSA και στους εκπροσώπους φορέων που συνόδευαν την ελληνική αποστολή.

3.  O Πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) κ. Θ. Βασιλείου και ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Κ. Χρηστίδης παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των ΕΑΣ στον ΑΝΥΕΘΑ και στους εκπροσώπους φορέων που επισκέφθηκαν το περίπτερο.

???????????????????????????????  ???????????????????????????????

4. Ο κ. Γ. Τρουλλινός, Πρόεδρος της ΕΕΛΕΑΑ και Διευθύνων Σύμβουλος της IDE-INTRACOM Defense Electronics παρουσιάζει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της IDE στον ΑΝΥΕΘΑ, στον πρόεδρο της AUSA και στον Αν. Γεν. Δ/ντη ΓΔΑΕΕ.

5.  Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αποστολής και τα στελέχη της AUSA ενημερώνονται για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρίας Theon Sensors.

AUSA15 6 AUSA15 7AUSA15  13

6.  Ο κ. Αθανάσιος Κουιμτζής, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Systems/Kouimtzis εκ των εκθετών του Ελληνικού Περιπτέρου, ενημερώνει τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσα, τον Αν. Γενικό Διευθυντή ΓΔΑΕΕ κ. Κ. Κυριακίδη και τον Πρόεδρο της AUSA Gen. Gordon Sullivan σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρίας του, παρουσία και των κ.κ. Αντιπτέραρχου Β. Κλόκοζα, πρώην Αρχηγού ΓΕΑ και Γ. Τρουλλινού, Προέδρου ΕΕΛΕΑΑ.

7.   Ο κ. Ν. Κέμος, Γενικός Διευθυντής της ELFON, εκ των εκθετών του Ελληνικού Περιπτέρου συνομιλεί με την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ παρουσία εκπροσώπων φορέων από τον κλάδο της άμυνας.

8.  Οι εκπρόσωποι της εταιρίας Dasyc, κ.κ. Ν. Εφεντάκης, Πρόεδρος και Α. Κοσμάς Γ. Δ/ντής, συνομιλούν με τον ΑΝΥΕΘΑ, τον Αν. Γ. Δ/ντη ΓΔΑΕΕ και τον πρόεδρο της AUSA.

Screenshot_1 ausa show daily

Ιδιαίτερα αισθητή φέτος η Ελληνική  Συμμετοχή στην έκθεση.

??????????????????????????????? AUSA15 17

1. Ο Αν.  Γεν. Δ/ντης ΓΔΑΕΕ, Αντιναύαρχος (εα) Κ. Κυριακίδης , μετά την ολοκλήρωση  και της 3ης ημέρας της έκθεσης κάνει έναν απολογισμό της Ελληνικής Συμμετοχής παρουσία όλων των εκθετών και στελεχών της ΓΔΑΕΕ.

2. Εκθέτες και Διοργανωτές συμφώνησαν για ακόμα ισχυρότερη ελληνική παρουσία στην AUSA 2016.

AUSA-15-AD-20092015EXHIBITORS – HELLENIC PAVILION AT AUSA 2015

ALPHA SYSTEMSsmallKOUIMTZISsmall

logoDASYC

elfon

IDE_for_AmCham

LOGO EAB ENGLISH

 EBO logo UK

         elvo

          THEON_LOGO

SUPPORTED BY

Enterprisesmal

 

 

 

 

EELEAAsmall

HELLENIC AEROSPACE & DEFENSE INDUSTRIES GROUP

SEKPY Small

HELLENIC MANUFACTURERS OF DEFENSE MATERIAL ASSOCIATION

COMMUNICATION SPONSORS

?????

AMYNA LOGO

 

 

 

BP_online

capital

LOGOS 3

Defencenews

defenceline

IT SECURITY logo

logoSecMan

 

STRATIGIKI-small

  • October 12, 2015 - October 14, 2015
    8:00 am - 5:00 pm