Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο μέσω της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, παρουσίασε το εγχειρίδιο StartUp Toolkit που αποτελεί μία βασική εργαλειοθήκη με νομικές και οικονομικές πληροφορίες, την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακριβώς μετά την τελετή λήξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου, που σκοπό, μεταξύ άλλων, έχει να αποτελέσει ένα καλό εργαλείο για τους νέους επιχειρηματίες στα πρώτα βήματά τους στην επιχειρηματικότητα, αλλά και να καλύψει με απλό, συνοπτικό και κυρίως διαφωτιστικό τρόπο τις γνώσεις και εμπειρίες, που πρέπει να έχουν οι ανερχόμενοι επιχειρηματίες, είτε είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ/ΤΕΙ, είτε ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη δική τους νεοφυή επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμο Αναστασόπουλο, όσο και με τους εξειδικευμένους συγγραφείς του σχετικού εγχειριδίου, στην Ελλάδα απαιτείται ένα περιβάλλον που να ενθαρρύνει, διευκολύνει και παράλληλα να προωθεί επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες να συνδράμουν στη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, κρίνεται αναγκαίο ένα περιβάλλον, που να προωθεί τη συνεργασία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την πραγματική οικονομία και να δημιουργεί τις απαραίτητες συνέργειες για την αποτελεσματική αξιοποίηση και εφαρμογή της έρευνας και καινοτομίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας σε πολλούς τομείς. Η προσπάθεια του Επιμελητηρίου με την σύνταξη και έκδοση του Startup Toolkit, αποτελεί έναν τρόπο κάλυψης του σοβαρού ελλείμματος επιχειρηματικής εκπαίδευσης και αποσκοπεί στο να ενημερώσει, να καθοδηγήσει και εντέλει να βοηθήσει τις ομάδες νεοφυούς επιχειρηματικότητας «να καταστούν χρηματοδοτήσιμες».

Η σύλληψη της ιδέας του StartUp Toolkit αναδείχθηκε το 2014 από την Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Λίτσα Παναγιωτοπούλου. Το StartUp Toolkit είναι προϊόν εργασίας ειδικών επιστημόνων- ομάδας μελών της Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με έντονη, επιτυχημένη διεθνή δραστηριότητα. Μέσα από την παρουσίασή του σε roadshows κατά τη διάρκεια του 2015 μέχρι και σήμερα, εδραιώθηκε και έκτοτε ανανεώνεται συνεχώς. Η Πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε χαρακτηριστικά «Το StartUp Toolkit είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται εύκολα για να ενισχύσει και αναβαθμίσει αποτελεσματικά και γρήγορα τις ανταγωνιστικές ικανότητες και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων ειδικά των νέων στο σημερινό δυναμικό διεθνές περιβάλλον. Χρησιμοποιεί εξελιγμένη state-of-art γνώση και τεχνολογία από πολλαπλές πηγές, όπως από τον χρηματοοικονομικό χώρο και το διεθνές νομικό πλαίσιο των πατεντών».

Σε αυτή την εργαλειοθήκη καλύπτονται θέματα όπως εκείνο της βοήθειας στους νέους επιχειρηματίες για να δημιουργήσουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις τους και να τις προωθήσουν διεθνώς (συγγραφείς ο Λουκάς Πηλίτσης, εταίρος της Anchorstone Partners και η δικηγόρος Βαρβάρα Μέργου), άγνωστες πτυχές νομικών ζητημάτων (συγγραφέας η δικηγόρος Ελίνα Παρασκευοπούλου), το δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας (συγγραφέας η δικηγόρος Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου) και ο ρόλος του Χρηματιστηρίου (συγγραφέας ο Νίκος Πορφύρης από τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών).

WebIMG_6143                    IMG_6141

  • July 5, 2017
    5:00 pm - 8:00 pm

Event Location

Venue:  

Address:
110 Athinon Avenue, Athens, ATT, GR