american-hellenic-ribbon-cutting-ceramony_23756022478_10 SMALL     american-hellenic-ribbon-cutting-ceramony_37576559822_o-small 

HELLENIC PAVILION AT 2017 AUSA ANNUAL MEETING & EXPOSITION

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκπροσώπων του πολιτικού, του στρατιωτικού και του διπλωματικού κλάδου, εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας και μεγάλων αμυντικών εταιριών των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην έκθεση AUSA 2017 η οποία πραγματοποιήθηκε 9-11 Οκτωβρίου 2017 στη Washington των ΗΠΑ.

Η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων έγινε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα, τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Washington κ. Θεοχάρη Λαλάκο, την Αντιπρόεδρο της AUSA LTG Patricia McQuistion, την κα. Ann Cataldo, Deputy Assistant Secretary of the Army for Defense Exports & Cooperation και τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμο Αναστασόπουλο.

Μετά την τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας  κ. Δημήτρη Βίτσα, την Αντιπρόεδρο της AUSA LTG Patricia e. McQuistion, την κα. Ann Cataldo, Deputy Assistant Secretary of the Army for Defense Exports & Cooperation και τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμο Αναστασόπουλο και ακολούθησε δεξίωση στην οποία παρευρέθησαν στελέχη του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ, της AUSA, εκπρόσωποι ξένων στρατιωτικών αποστολών, μεγάλων αμερικανικών αμυντικών οίκων αλλά και εκπρόσωποι διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

O Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε ότι: «Η συμμετοχή στην έκθεση AUSA αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης των ελληνικών εταιριών με κορυφαίους αμυντικούς οίκους του εξωτερικού. Με την παρουσία σημαντικών εταιρειών και των εκπροσώπων των αμυντικών Συνδέσμων προβάλουμε τις δυνατότητες της Ελληνικής  αμυντικής βιομηχανίας και δημιουργούμε τις ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες και εξαγωγές υψηλής προστιθέμενης αξίας προς όφελος της εθνικής οικονομίας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας στην ομιλία του δήλωσε ότι: «Στηρίζουμε την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και τις προσπάθειες της που είναι προσανατολισμένες στην παγκόσμια αγορά. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τη διεθνή κοινότητα για τις εξαιρετικές δυνατότητες παραγωγής μεγάλης ποικιλίας προϊόντων που καλύπτουν τις υψηλότερες στρατιωτικές προδιαγραφές και τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα. Την ίδια ώρα η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία προσφέρει μια ελκυστική προοπτική για συνεργασία, συμπαραγωγή και μεταφορά υψηλής τεχνολογίας με βιομηχανίες από όλο τον κόσμο.

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της  Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, ενός στρατηγικού τομέα που συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική μας οικονομία, υποστηρίζει με συνέπεια μια μακροπρόθεσμη στρατηγική η οποία: αναπτύσσει δεξιότητες, προάγει την καινοτομία και αυξάνει την παραγωγικότητα, βελτιώνει τις δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξασφαλίζει τη διαφάνεια και τη νομιμότητα, δημιουργεί παραγωγικές συνεργασίες με συμμάχους και εταίρους, συνθέτει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Άμυνας και της Βιομηχανίας, ενισχύει το όραμα της «Ασφάλειας Εφοδιασμού» στην Ευρώπη και στους συμμάχους μας.

american-hellenic-ribbon-cutting-ceramony_36938345663_4 SMALL

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος απένειμε αναμνηστικά για την καλή συνεργασία 4 ετών στον Υπουργό, στον Γενικό Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ και στην Αντιπρόεδρο της AUSA.

IMG_5043-Vitsas           IMG_5034-pyatt

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση/παρουσίαση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας (Hellenic defense Industry networking event) όπου στελέχη σημαντικών αμερικανικών οίκων, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος και εκθέτες ενημερώθηκαν από τον Αν. Υπουργό κ. Δ. Βίτσα για τις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία προσφέρει μια ελκυστική προοπτική για συνεργασία, συμπαραγωγή και μεταφορά υψηλής τεχνολογίας με βιομηχανίες από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα ο κ. Βίτσας απηύθυνε πρόσκληση στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι ένα ανοιχτό πεδίο ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Γόνιμο έδαφος για νέες επενδύσεις, από την αμυντική βιομηχανία μέχρι τον τουρισμό και τον αγροτοδιατροφικό τομέα. Όποιος επενδύσει στην Ελλάδα ή ανοίξει οικονομική συνεργασία με φορείς που ήδη δραστηριοποιούνται στην ελληνική οικονομία, μπορεί να προσδοκά σε άμεσα οφέλη. Η ελληνική αγορά είναι η πύλη σε μια μεγάλη ενδοχώρα. Είναι οι αναπτυσσόμενες αγορές των χωρών της Βαλκανικής, της Μαύρης Θάλασσας, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Η όποια επένδυση στην Ελλάδα έχει έναν πολλαπλασιαστή ισχύος που της προσδίδει μια ιδιαίτερη δυναμική. Είναι η γεωστρατηγική θέση της χώρας και το περιβάλλον ασφάλειας που παρέχει».

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος και στη συνέχεια μίλησε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt.

  20171011_002448 - anastaso new          IMG_5055-audience

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε και η ίδρυση του AUSA HELLENIC CHAPTER, με την υποστήριξη του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και στόχο την ευρύτερη συνεργασία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με την AUSA.

Eκθέτες Ελληνικού Περιπτέρου: Alpha Systems, Hellenic Aerospace Industry (HAI), Hellenic Defence Systems (HDS), IDE-Intracom Defense Electronics, Interoperability Systems International (ISI), Theon Sensors, SEKPY Member Companies Exhibiting: AEL Joint Venture, Aeroservices, Altus LSA, Dasyc, Egnatia Foundry

Ηellenic Pavilion at AUSA – 2017

Hellenic Pavilion at AUSA – 2016

Hellenic Pavilion at AUSA – 2015

Hellenic Pavilion at AUSA – 2014

                                              

MOD smaller

UNDER THE AUSPICES OF 

THE MINISTRY OF NATIONAL DEFENCE

 &

THE GENERAL DIRECTORATE FOR DEFENSE INVESTMENTS & ARMAMENTS (GDDIA)

                                       

 SUPPORTED BY

Enterprisesmal

hasdig logo us              SEKPY Fv

MEET THE EXHIBITORS OF THE HELLENIC PAVILION AT AUSA 2016 ANNUAL MEETING AND EXHIBITION

????????????????

 

 

EBO logo UK small

icon_logo-small

 

Logo IDE-Small

 

?????

KOUIMTZISsmallALPHA SYSTEMSsmall

THEON_LOGO

SEKPY – HASDIC COMMON BOOTH EXHIBITORS

AEl Fv

 

 

 

aero flageps2 small

New ALTUS logo

logoDASYC-Small

 

egnatia logo_eng small

 

 

COMMUNICATION SPONSORS

LOGO KATHIMERINI TELIKO      AMYNA LOGO    BPlogo blackHELLENIC DEFENCE    PTHSIBLACK_outline (2) (1)     logoSecMan  DNM_GROUP

 

ONLINE COMMUNICATION SPONSORS

DEFENCE 620x100 CC  eA logo   HELLENIC DEFENCE   militairePRO

  • October 9, 2017 - October 11, 2017
    6:15 pm